Telif Hakkı Bilgilendirme
Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) BAŞAK HIRDAVAT TEKNİK MALZ. MAK. SAN. TİC. LTD.ŞTİ. 'ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.
Bu hakları ihlal eden kişiler, Türk Ceza Kanununda yer alan hukuki ve cezai yaptırımlara tabi olurlar.
Başak Hırdavat LTD.ŞTİ. ilgili yasal işlem başlatma hakkına sahiptir.

Ödeme Seçenekleri
Havale İle Ödeme İşlemlerinde alıcı ismi Kısmına : BAŞAK HIRDAVAT LTD.ŞTİ. Yazılmalıdır aksi taktirde ödemeniz geri dönecektir.
Garanti Bankası : TR45 0006 2000 4810 0006 2993 05
Türkiye İş Bankası : TR80 0006 4000 0014 2590 4846 90

Tungsten Elektrotlarda Bileme Şekli ve Açısı

22-09-2022 11:22
Tungsten Elektrotlarda Bileme Şekli ve Açısı
TUNGSTEN ELEKTROTLAR

DAHA HASSAS TUNGSTEN ELEKTROD BİLEME İÇİN İPUÇLARI
 
 
 
 
 
 

 
 
 Bileme iç açısı (a¹) ve tungstenin düzleştirilmiş ucunun iç çapı (d²), kaynak havuzu ile nüfuziyetin kalitesini ve büyüklüğünü doğrudan etkileyen unsurlardır.
 
BAŞLANGIÇ

Orbital yada plazma kaynağı gibi hassas uygulamalarda, tungsten elektrot yüzeyinin bileme hassasiyeti çok yüksektir. Önceden ayarlanmış bileme açılarına sahip bir tungsten bileme makinesi, bu hassas sonuçları yakalamanızda sizlere büyük fayda sağlayacaktır. Ayrıca,

geleneksel tezgah üstü bileme motoru kullanımı, bileme esnasında operatöre güvenli bir çalışma ortamı sunmaktan çok uzaktır ve bileme esnasında ortaya çıkan atık toz ortama yayılır.

Daha da yüksek hassasiyet isteyen otomasyon ve robotik kaynak uygulamalarında ise, en iyi çözüm önceden bilenmiş tungsten elektrotları kullanmaktır.

Fakat, bu tarz ürünler pazarda çokça yer almadığından dolayı birçok kullanıcı için bu çözüm yolu geçerli değildir. Eğer, önceden bilenmiş tungsten elektrot satın almaya karar verir iseniz,

lütfen bileme kalitesinden ve hassasiyetinden emin olduğunuz ürünleri tercih ediniz. Seçiminiz ne olursa olsun, dikkat edeceğiniz şey düzgün kesilmiş ve uygun açıda bilenmiş tungsten elektrot kullanmaktır.

 
BİLEME AÇISI SEÇİMİ

Doğru bileme açısı için, malzeme tedarik ettiğiniz yerden teknik destek alınız. Çünkü, çeşitli tecrübeler ve deneyler sonucunda oluşan bu temel bilgiler, zaman tasarrufunun yanı sıra maddi olarak da sarfiyatın önüne geçer.

Eğer, herhangi bir teknik bilgiye ulaşamamış iseniz yada söz konusu bilgi uygulamanıza uygun değil ise; aşağıda yer alan şemadan size uygun olan bileme açısını seçebilirsiniz.

 
BİLEME ŞEKLİ
 
Tungsten bileme için özel olarak üretilmiş bileme makinelerini kullanınız. Bu sayede, Trafimet tungsten elektrotun bozulmasını engeller ve kaynak kalitesinin yükselmesini sağlarsınız. Bileme diski, elmas yada bor nitrur’dan imal edilmiş olmalıdır. Doğrusal ve konsantre

bir şekilde bilenen elektrotun yüzeyinde oluşan bileme çizgileri elektrotun boyu ile paralel olduğundan dolayı yüzeyde deforme noktalar oluşmaz.
 
ÖNEMLİ

Çapraz bileme akımın düşmesine ve arkın sapmasına yol açar.


 
 
 
KESİM İŞLEMİ

Tungsten alaşımları yoğun bir öz kütleye sahip olup kırılgandırlar ve kırılırken çatlayarak parçalanırlar. Bu özelliği sebebiyle kaynak esnasında ark kararsızlaşmalarına veya arkın kaybolmasına sebep olarak, kaynak hataları oluşturabilir. Tungsten elektrotu istediğiniz uzunluğa indirmek

istediğinizde veya elektrotun ucundaki deforme olmuş bölgeyi tekrar bileme ihtiyacı duyduğunuzda, elektrotun düzgün ve hassas bir şekilde kesildiğinden emin olunuz. Doğru olmayan kesim yöntemleri yüzünden tungsten elektrotun yapısı bozulabilir ve ark kararsızlaşmasına sebep
 
olarak kaynak havuzuna elektrotun ucundan kopan parçaların karışması ile sonuçlanabilir.
 
Kesim işlemi
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
UÇ DÜZLEŞTİRME
 
Elektrot sivri uçlu ise; Kaynak esnasında uç yanarak kaynak havuzunun içine dahil olabilir.

Böyle durumda, kaynak yapılan bölgeye yabancı bir madde gireceğinden dolayı kaynak kalitesinde kayıplar olur.

istenilen açıda bileme yaptıktan sonra alttaki şemada gösterildiği gibi elektrotun ucunu düzleştiriniz.

Yeniden bileme yapmak yerine elektrotun ucunu tekrar düzleştirerek de kullanım ömrünü arttırabilirsiniz.
Kesim işlemi
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.